Wie is Rob Roovers?

Mijn naam is Rob Roovers, 40 jaar oud en woon samen met mijn vrouw Inge en kinderen Noa en Cas. In het dagelijks leven ben ik bewegingsagoog en werk ik met mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. In de avonduren geef ik keeperstraining aan de selectiekeepers van VV Dongen.

Zelf ben ik begonnen met voetballen bij VV Dongen toen ik 5 jaar oud was. Eerst als veldspeler maar daarna als keeper. Mijn vader was altijd keeper en die heeft mij de beginselen van keepen geleerd. In de jeugd van VV Dongen heb ik alle elftallen doorlopen, waarbij ik altijd keeperstraining heb gekregen. Na de jeugd ben ik doorgestroomd naar de selectie van VV Dongen. Daar heb ik de kampioenschappen in de 2e en 1e klasse meegemaakt. Van 2010 tot 2013 heb ik bij SCO/TOFS gekeept en van 2013 tot 2014 nog een jaar bij Uno Animo. Vervolgens ben ik weer teruggekeerd naar VV Dongen. Hier heb ik nog mooie momenten meegemaakt, zoals het kampioenschap in de hoofdklasse, KNVB beker wedstrijden en promotie wedstrijden naar de 2e divisie. In 2018 ben ik gestopt als actief keeper.

Naast het keepen heb ik nog een passie en dat is training geven. Als jeugdspeler gaf ik al training aan een jeugdteam, hoewel nog niet specifiek voor keepers. Tijdens mijn opleiding Sport en Bewegen heb ik mijn trainingscursus TC3 behaald en later Goalkeeper C bij de KNVB. Ik heb keeperstraining gegeven aan alle leeftijden in de jeugd van VV Dongen. Daarnaast heb ik training gegeven bij Olympia 60, selectie- en jeugd keepers. Vanaf 2020 ben ik keeperstrainer bij de selectie van VV Dongen.

Ik ben een passievolle, enthousiaste en sociale keeperstrainer die iedereen beter wil maken op tactisch, technisch en mentaal vlak.